Студенти-магістри спеціальності Прикладна лінгвістика в гостях у «Плаї»

11 травня студенти Волинського національного університету імені Лесі Українки, які навчаються на спеціальності “Прикладна лінгвістика”, відвідали сімейну академію “Плай” у Луцьку.

“Плай” – це інноваційний центр, спрямований на розвиток дитячого мислення, творчості та комунікаційних навичок. У рамках візиту студенти відвідали уроки рідної та англійської мови, де вони виступили у ролі глядачів. Заняття, зі свого боку, були присвячені Дню Матері та family members.

На першому уроці викладачі та діти обговорили День Матері. Останні з радістю розповідали про свої домашні обов’язки та подарунки, які вони приготували мамам. Крім того, вони навчилися “робити” салат та створили портрет своїх мам із квітів. На другому уроці діти відточували знання англійської мови за допомогою різних руханок та пісень. Вони вивчили назви членів родини, повторили цифри та різні способи відповіді на питання “How are you?”

Один з плюсів таких уроків полягав у використанні мультимедіа. Це дозволило створити незвичайну та захопливу атмосферу, яка стимулювала увагу дітей і полегшувала сприйняття матеріалу. Кольорові зображення та анімація допомогли наочно пояснити певні мовні явища та поглибити розуміння учнів.

Ще одним важливим аспектом було залучення сенсорики: зір, слух та дотики у вправах. Це стало особливо корисним для дітей, оскільки такий підхід допомагає утвердити знання та вивчити новий матеріал більш ефективно. За допомогою зорових компонентів, звукових ефектів та можливості взаємодії з об’єктами, учні змогли глибше вникнути у представлену тему та легше запам’ятати інформацію.

Проте серед мінусів студенти помітили наявність гендерних стереотипів у деяких вправах. Зокрема, уявлення про роль жінки, де мама виключно миє і прибирає, а дівчатка можуть гратися тільки ляльками та рожевими іграшками, були застарілими та несправедливими. Це привернуло увагу студентів і підкреслило потребу усвідомлення таких стереотипів і просування рівноправного підходу до гендерних ролей.

У цілому, уроки пройшли продуктивно та дуже насичено, а відвідування “Плай” було цікавим та корисним досвідом для студентів, які на власні очі змогли побачити як можна навчати маленьких та непосидючих дітей за допомогою різноманітних методів та ресурсів.

 

Марина Сасюк, Настя Шептицька, Владислав Лукащук – студенти-магістри ОПП Прикладна лінгвістика.

Студенти-магістри спеціальності Прикладна лінгвістика в гостях у «Плаї»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Scroll to top