V Науково-практичний семінар ‘APPLIED LINGUISTICS TODAY: COMPUTER-ASSISTED LANGUAGE TEACHING AND LEARNING’

15 травня 2019 року кафедра прикладної лінгвістики  провела

V Науково-практичний семінар

‘APPLIED LINGUISTICS TODAY:

COMPUTER-ASSISTED LANGUAGE TEACHING AND LEARNING’

 

 

У роботі семінару взяли участь викладачі факультету іноземної філології СНУ імені Лесі Українки, слухачі курсів підвищення кваліфікації ВІППО та вчителі загальноосвітніх шкіл м.Луцька та Волинської області.

Програма семінару складалась із двох частин: пленарного засідання та експериментальної панелі.

З вітальним словом з нагоди початку роботи семінару до усіх присутніх звернулась проректор з наукової роботи та інновацій, доктор економічних наук, професор Наталія Павліха, яка зазначила, що кафедра прикладної лінгвістики вже вп’яте проводить науково-практичнй семінар, який вже став популярним науковим заходом серед викладачів та вчителів іноземних мов.

Доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри прикладної лінгвістики СНУ імені  Лесі Українки Ірина Біскуб привітала учасників семінару та наголосила на практичній орієнтації заходу, а також зазначила, що сучасна прикладна лінгвістика – це унікальне науково-освітнє середовище, яке поєднує новітні інформаційні технології з методами навчання та викладання іноземних мов.

Пленарне засідання розпочалось із доповіді «Використання інформаційних технологій у лінгвістичних дослідженнях: програмне забезпечення TEXTANZ», яку презентувала  доцент кафедри прикладної лінгвістики СНУ імені  Лесі Українки Діана Каліщук.

Учитель англійської мови вищої кваліфікаційної категорії Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького Ірина Радчук представила новаторський підхід до викладання громадянської освіти у школах у свої доповіді «Громадянська освіта як одна з складових освітнього процесу на уроках англійської мови у старшій школі». Ірина Радчук розповіла присутнім про основні тенденції розвитку громадянської освіти як однієї з складових освітнього процесу на уроках англійської мови у старшій школі, запропонувавши учасникам семінару зануритись в атмосферу шкільної аудиторії та відчути себе активними громадянами.

Перед початком роботи експериментальної панелі виступила Оксана Рогач, доцент кафедри прикладної лінгвістики, декан факультету іноземної філології СНУ імені  Лесі Українки, яка наголосила на новаторських підходах до викладання, що іх активно застосовують викладачі кафедри прикладної лінгвістики.

Під час експериментальної панелі були представлені дві інтерактивні доповіді:

  1. SMART-технології у навчальному процесі (Руслана Прус, доцент кафедри прикладної лінгвістики СНУ імені Лесі Українки).
  2. Мова, лінгвістика, філологія у вимірі асоціативного експерименту (Сергій Засєкін, доцент кафедри прикладної лінгвістики СНУ імені Лесі Українки).

Сергій Васильович також проаналізував результати відкритого асоціативного експерименту щодо розмежування понять «філологія», «лінгвістика», «прикладна лінгвістика» та модерував дискусію з використанням онлайн опитування щодо вивчення потреб сучасного вчителя/викладача іноземної мови у використанні інформаційних технологій.

По завершенні усі присутні отримали сертифікати про участь у V науково-практичному семінарі APPLIED LINGUISTICS TODAY: COMPUTERASSISTED LANGUAGE TEACHING AND LEARNING’.

Учасники семінару мали чудову нагоду познайомитись із творчістю Оскара Уайльда, переглянувши виставуThe Canterville Ghost, за мотивами його іронічного оповідання, яку презентувала театральна студія кафедри прикладної лінгвістики під керівництвом викладачів кафедри Наталії Волошинович та Діани Каліщук.

Кафедра прикладної лінгвістики запрошує до співпраці фахівців з викладання іноземних мов, учителів шкіл та професійно-технічних коледжів м. Луцька та Волинської області для участі у наступному семінарі, який заплановано на травень 2020 р.

 

V Науково-практичний семінар ‘APPLIED LINGUISTICS TODAY: COMPUTER-ASSISTED LANGUAGE TEACHING AND LEARNING’
Scroll to top